Älskar dej, Håkan

Längtar tills på söndag!

..

Har bara vart hemma idag. Skulle ha följt med Ammii och shoppat men nejnej, mitt öga, asså det gör inte ont, det ser inte så faligt ut men jag får inte sminka mig och då tänker jag inte gå ut heller :p hehe aa men iaf när mamma kommer hem ska jag gå upp till mormor och morfar medans hon tränar. Pallar inte vara hemma själv. Och sen ska efter träningen ska hon hämta Ammii och då ska jag oxå gå hem och sen ska Ammii sova hos mig :) men aja, bloggar mer sen. Hejdå!

Utkast: Feb. 29, 2012

...

Kommer klara mig utan er..

Jag kommer klara mig utan er. Hur mycket jag än saknar er så kommer jag klara mig. Det fanns en mening med allt det här.. Att jag inte skulle ha Melissa eller Lillan. Meningen var stor.. Jag kommer sakna er men jag kommer klara det här utan er.
Nu har jag Håkan som min sköthäst, på söndag när jag ska till Håka kommer jag prata med Tinkerns ägare och kolla om jag kan bli skötare på honom och sen medryttare när han är inriden. Får jag det så har jag ju två sköthästar och en av dom blivande medryttarhäst. Sen ska mamma prata med en ägare som ville att mamma skulle bli medryttare på hennes P.R.E och mamma ville ju såklart å kommedet så dom ska väll prata mer om det på söndag. Och om det blir nått med den hästen så har jag en medryttarhäst oxå. Då har jag alltså en sköthäst (Håkan) en sköthäst-blivande medryttarhäst (Tinkern) och en medryttarhäst (P.R.E stoet) . För om mamma blir medryttare på henne så kommer jag oxå bli det. Då kommer vi dela på henne tills jag kan börja rida Tinkern :) Så nu har jag alltså allt kan man säga.
Men problemet är att jag inte kan ge nån till Jennifer för Tinkern är liksom den jag vill ha, Håkan ville jag egentligen inte ha men nu när jag fick han så blev jag ju jätte glad och älskar honom sjukt mke.. Men det var Tinkern jag ville ha först. Och Jennifer vill ju kunna rida och det kan man inte på nån av dom här förutom P.R.E. stoet men henne har ju redan mamma. Så jag tänkte att jag kunde va skötare på Tinkern och att Jennifer kunde ha kvar sin islänning som hon har nu, och komma ut och sköta Håkan oxå. Men Kiki ville inte det. Hon vill att jag ska ta hand om hennes häst och ingen annan. Så det går inte. Men nu har jag en plan :) jag ska vara medryttare på P.R.E stoet, skötare och blivande medryttare på Tinkern och skötare på Håkan. Sen när man kan rida Tinkern ska mamma ha P.R.E stoet själv och jag ska då bli medryttare på Tinkern, men jag ska fortfarande ha kvar Håkan som sköthäst. Då, när jag har börjat rida Tinkern, då ska vi börja leta åt Jennifer. Och det kommer säkert finnas nån där som behöver. För det kommer komma 3 nya hästar oxå, dom kanske behöver Jennifers hjälp :) Så allt kommer lösa sig och jag vet hur mycket Jennifer älskar sin medryttarhäst som hon har nu.. Och nu kommer hon kunna ha kvar henne ett tag till :)
Aja, nu ska jag gå..
Hejdå!

Trodde aldrig att det skulle bli just DIN häst :o

hahah är typ fett glad!! Som ni vet så var jag i Dalsta nyss och kollade på hästar och Kiki, som är stall chef, stallets tränare, stallets person som rider in hästar och rider tilll hästar.. Hon sa att JAG kunde få bli SKÖTARE på hennes tävligshäst som tävlar i galopp. Ni kanske inte tycker att det är så stort att bli skötare men det tycker jag för det är Kikis häst och hon är jätte rädd om sina hästar och låter inte vem som helst röra hennes hästar så att hon frågade mig är väldigt stort. Och sen finns det en tinker som är 4 år. Han är inte inriden än men Kiki har ridit in honom om ett halvår och nu kanske jag ska vara skötare på honom oxå, tills han har blivit inriden (om ett halvår) för då ska jag bli medryttare på honom. Men det är ju bara kanske. Men ändå!! Nu har jag en sköthäst som jag ska vara hos på tisdagar och söndagar. Och sen kommer det bli samma dagar på Tinkern. Och sen kommer jag bli medryttare på den om ett halvår. Så jag kommer vara med från början kan man säga. Först skötare och sen ska vi utvecklas tillsammans :)
Men nu ska jag berätta om min sköthäst...
Han är ett Fullblod på 17 år tror jag. Han är fux med bläs. Anledningen till att jag inte fick bli medryttare på honom är för att eftersom att han tävlar så är han "galen" att ridas. Så Kiki vill inte att nån annan förutom hon rider honom. Men aa han är hur snäll som helst att sköta. Och sen i boxen när man är där kan han lägga sig ner och då vill han att man ska klappa och klia honom på halsen, magen och huvet :') hihi såå söt! Och han heter Håkan :p , ja det var typ det jag vet..
Jag har inga bilder på han som jag har tagit själv men det kommer sen på söndag för då ska jag till honom. Men här är en bild på honom som är tagen av nån annan:


Här är han, Håkan, min sköthäst :D det är han som har ryttaren med blå hjälm :)

Hoppas att jag hittar några :)

Nu ska jag och mamma åka till Dalsta och möta Maria (hon som äger Apashe) Och då ska vi kolla på lite hästar som kanske behöver medryttare. Jag hoppas ju att det finns två eller fler som behöver så att jag och Jennifer kan rida tillsammans :)
Gå in på hennes blogg oxå:

http://paateres.blogg.se/

aja nu ska jag åka, hejdå!!


Lova varför svarar du inte på mess eller i chatten ? :O

.

Varför just idag -.-' ?

Idag när jag vaknade så hade jag jätte ont i ögat och sen när jag kollade så var det helt rött och jag kunde inte kolla efter ett tag. Så jag har fått blunda hela morgonen med det ögat. Men nu är det lite bättre iaf. Jag kan titta och det är inte lika rött. Men det gör ont som in i h*****e! Och jag och Ammii ska ju till Cosmonova idag men jag och mamma skulle inte följa med pga, mitt öga... Men nu har jag bestämt att vi ska med iaf så jag kommer få ha solglasögon så ingen ser hur fult mitt öga är. Men aja vad gör man inte för Ammiis skull (hon har längtat efter den här dagen jätte länge) så då måste jag gör nått så att jag kan följa med och det är att ha solglasögon.. Inte så fint men, men. Och sen kan jag inte ha mascara!! :O Asså seriöst, kan inte gå ut bland folk om jag inte har mascara! Det är därför jag ska ha solglasögon ;) hehe men aja, ska fixa mej lite nu. Hejdå!


Konstig människa eller vad?

Jag hittade en ponny på blocket och skrev såhär:

Hej. Jag är intresserad av din D ponny. Jag är en tjej på snart 14 år som har ridit i ca 9 år. Jag har varit medryttare förut och gått på ridskola. Jag är bilburen av en hästvan mamma som även kommer vara med mig i stallet. Jag vet att annonsen är gammal men jag tar alla chanser jag kan få då jag har letat medryttarhäst i 5 månader utan att hitta den rätta. Hör av dig :)
Mvh Isabelle

Och vad får man tillbaka, jo:

Hej. Känns som att du är VÄLDIGT
kräsen av dig om du letat i 5 månader utan att hitta något. Då är säkert min ponny inget för dig heller..

Och då svarar jag såhär:

Nej det jag är inte kräsen?! Det är bara det att jag inte har hittat den rätta. Och vadå, är inte din ponny något för mig HELLER bara för att det har gått 5 månader utan att jag har hittat DEN RÄTTA!? Så bara för att man letar efter den absolut bästa och att det har tagit 5 månader så vill du inte ha mig? Det kanske är just DIN ponny som är den BÄSTA, men nejnej du vill inte ha mig eller ge mig en chans bara för att jag har sökt häst i 5 månader, eller?

Och då svarar hon:

Precis, jag vill inte ha dig för att du har letat medryttarhäst i 5 månader.


Asså seriöst?! Hur tänker hon?

öegjw

Hej :) Idag var jag och Ammii på Tomtits men det var inte så kul där fastjag och Ammii satt bara där på en bänk och kollade på alla konstiga människor som var där :p hehe men aja, sen kom mamma och hämtade mig och vi åkte och köpte skosnören till mig och sen köpte jag tre nya fiskar. Och sen imorn ska vi till cosmonova saken och sen skulle jag provrida på kvällen men det kommer inte bli så för vi ändrade tiden till 17 på fredag. Så aa jag tror Ammii ska sova hos mig imorn och sen på onsdagen kanske vi ska shoppa. Sen imorn kväll ska jag till Apashe :) Kommer fota så gått det går då. Det blev inga bilder idag för jag glömde kameran -_- hehe men aja nu ska jag gå hejdå!


Saknar dig, Melissa ;(

Drar till stallet nu!



Lite snabbt

Snart ska pappa skjutsa mig till mamma så ska jag hämta lite saker där som jag ska ha till Ammii för ikväll ska jag till Ammii och ska typ vara kvar där tills onsdag (OM INTE MIN MAMMA BESTÄMMER NÅTT ANNAT) hehe

Imorn tror jag att jag och Ammii ska till ett ställe, jag kommer inte ihåg vad det heter, men jag kommer ta med kameran så kommer bilder därifrån sen under veckan :) aja hejdå!


På tisdag kl 18 ska jag prova Sören :D

Klar :D

Så, nu har jag gjort klart alla matte grejer. Nu är det bara SO kvar men det tar jag imorrn. Asså jag har legat efter i skolan för att jag var sjuk förra veckan, så jag var tvungen att ta hem massa grejer. Men nu är hälften klart av allt :D

Lova hade turen, men det hade inte jag.

Lova hittade den rätta på en gång och se nu. Hon har redan vart på sin första "tävling" med han och hon har inte varit medryttare så jätte länge. Men dom hittade varandra.

Titta hur långt dom har kommit, jag är så glad för din skull Lova, men är själv lite lessen för att jag inte har den turen du har. Jag är inte lessen för att jag inte fick Ludde, för han är inte min "typ" av häst. Men jag skulle vilja ha din tur, så att jag hade hittat en så snabbt och sen skulle jag vilja ha en egen medryttarhäst i ditt stall. Jag skulle jätte gärna vilja ha denhär hästen men hon behöver ingen medryttare på honom :(

Tänk hur roligt vi skulle kunna ha tillsammans, Lova, om jag fick honom. Men det kommer aldrig hända ;(

Fiilm :)

Nu sitter jag här och chattar med Lova och snart ska jag gå ner till Nathalies rum och kolla på en film :) haha vet inte va den heter men det tar ja reda på sen ;) men aja nu ska jag gå, hejdå!

Nathalie gästbloggar :D

Hejsan alla, jag heter som sagt Nathalie. Ni vet säkert vem jag är eftersom att Bell har skrivit om mej på den här bloggen förut :p
Men aa jag har typ samma intresse som Bell, RIDNING!! haha och dans och sjunga ;) jag och min mamma (som Bell oxå har skrivit om på bloggen) har en häst tillsammans. Hon heter Jessie. Hon är en Quarter. Mamma rider Western och jag rider dressyr och hoppar. På tisdagar rider jag dressyr för en jätte duktig tränare och på torsdagar hoppar jag för samma tränare. Och dom andra dagarna är det inget speciellt. Då rider jag bara själv (inte för tränare) och sen på vissa helger har jag och mamma fodringar :)
Juste,, jag har en kanin som heter Teddy, han satsar jag på i hoppning och Freddy, min andra kanin går som "hemma kanin" :p haha aa men han tränar jag inte hoppning och sånt med. Han är bara en vanlig kanin.




Här var lite bilder på mej, min kanin och min häst :D

Detta fält måste fyllas i

Kom hem för nåra timmar sen och då bytte jag och min lillasyster rum så nu har man ett nytt rum oxå :p hehe men aja, just nu försöker Nathalie få Alice att somna och jag sitter här i köket helt alone.. Men aa ikväll blir det typ mys med familjen och sen imorn skulle jag ha följt med Lova till Ludde men det kommer inte bli så för en anledning som jag inte behöver ta upp. Det handlar inte om Ludde eller nått sånt. Det har hänt en grej som är mellan Lova och mej och en anna tjej.
Så imorn vet jag inte riktigt vad vi ska göra. Och på söndag blir det en slapp dag oxå tror jag, eller på kvällen ska jag hem till Ammii och sova där.
Seriöst, jag längtar inte tills jag ska hem till mamma. Jag vet att mamma läser den här bloggen men jag bryr mej inte. För jag vill verkligen inte till henne för hon kommer typ ge mej värsta utskällningen för jätte små saker som jag har glömt göra och sen för saker som jag inte har gjort som tex. hon säger att jag har rotat i hennes byro där hon har sina kläder och det har jag faktiskt inte gjort! Men när jag säger de, asså att jag inte har gjort det så tror hon inte på mej. Och det är det som gör mej så arg. Hon kan inte anklaga mej för saker som jag inte har gjort!
Men nu pratar vi inte mer om det.

Nästa vecka ska jag rida Apashe ganska mycket :D

så himla duktig!

Du är så jävla duktig Josefina! ♥

Att göra idag...


Lite flera bilder från pay and jumpen som var i helgen!

sorry för stjärnan, men min min var inte kul på det fotot :s hahahahah
älskade Ludde!
hahahahahah, hindrerna ser jättelåga ut :s fast ioförsig så var det ju bara 60 cm så dom var ganska små...

att det alltid ska vara något...

Tur att jag har dig Ludde iaf...
(fotot har ingenting med rubriken att göra!)

Mitt andra nya örongodis ♥

♥♥♥

Åker till pappa snart


Mitt nya örongodis ♥

Okej, jag har hört den här sången jääääättemycket men nu har den blivit min nya favorit ♥.♥
haha!

Hästarna

Lite mer information om hästarna jag ska provrida nästa vecka.
Först på tisdag, Sören. Han är en arabvalack på 160cm. Han är 10 år. Blir jag medryttare på han kommer jag mest hoppa men oxå rida dressyr och rida ut i skogen. Men när jag rider ut i skogen kommer jag rida med hans ägare och hennes andra häst eftersom varken hon eller jag vill att jag ska rida ut själv. Aa han står i Bröta, i ett hoppstall. Anledningen till att jag mest ska hoppa är för att hon redan har en dressyr ryttare så aa hon vill ha nån som hoppa oxå.
Den andra som jag ska provrida på lördagen är ett kallblod som står jätte nära Ludde. Hon är 147cm och 11 år. Hon heter Stjärna. Henne kommer jag få rida lite hur jag vill. Hon står inte i nått speciellt stall. Det är ett vanligt.
På söndagen ska jag provrida en till i Bröta. Men han står i det vanliga stallet (det finns två stall och en lösdrift) Han kommer jag inte få hoppa och inte dressyr. Med honom kommer jag få rida i skogen och lära mig Akademisk ridning. Han heter Benhur men kallas Benne eller Benny. Han är en valack på 16 år tror jag. En Andalusier.

Alla hästarna har ridhus! Och tränare på plats. Men den jag tror mest på är Sören. Men man vet ju inte förns man har provat :p

Ge mej sommaaaaaaaar!

Så att jag kan åka till Grönö, till Bläsir och Töök!

Minnen!

Innan vi red till sjön.

heheh, jag har ju bloggat jättebra dom senaste dagarna... säger vi :s

haha, förlåt. Jag ska bättra mig! Men aah, igår så var jag hos Ludde. Gud, det var den bästa gången vi haft tror jag! :D Han var så fin och allting x) Lite seg bara men han är alltid seg i dressyren ;) Han var i form typ hela ridpasset! :D thihi, min lilla ponni ♥ När jag red så hade vi musik på, och så spelades What makes you beautiful - One Direction ur högtalarna, jag svär. Jag typ dampade sönder inombords :o hahah, jag älskar One Direction! Men det vet nu ju redan ;) haha, men jag dampade inte så att det syntes, för jag vågade inte säga till Isabelle som red också i ridhuset på sin andra häst Sprint att jag gillade dom :s hahahahh
Men aja, tillbaka till ridpasset. Han var jätteduktig och mysig! Sen så sa Isabelle till mig att jag kan ju hålla utkik efter pay and jump's för dom är riktigt bra för mig! Då får jag träna hur det känns att tävla, liksom jag lär mig också hur det är på tävlingar! :thumbup: + att det är kul så det är jättebra! ;) hihi
Men aa, jag ska till Ludde på lördag också! Då tror jag att Bell ska följa med :D
Okej, en random sak; jag börjar 10:30 idag :D :D hihi, avundsjuka? xd

hahahahahah, kolla va söta!

Det kanske fanns en mening för mig oxå :)

Hoppas det finns 2 eller fler hästar där, så att vi kan rida tillsammans :) !!!

Sista dagen imorn.

Imorn är det sista dagen jag ska vara sjuk. Pappa kommer och hämtar mej hos mamma när han har slutat jobba och då åker vi hem till resten av familjen och äter lite och sen ska jag och pappa på ett möte. Sen ska jag stanna hos dom tills måndag. Och jag ska gå till skolan på fredag. Kommer ha sjukt mke att göra i helgen eftersom att jag har varit sjuk hela veckan!
Men aja, hejdå!



JAG!! :D

Nu ska ni få veta vad som kommer hända nästa vecka :) LOOOV

Måndag: Åker till Ammii och sover där.
Tisdag: Vi är hos Ammii och sen vid 4 åker vi nånstans och sen vid 5 åker vi hem till mej och sen klockan 6 ska jag provrida Sören. Ammii ska följa med när jag provrider och sen efter det ska Ammii och några andra kompisar sova hos mej.
Onsdag: Då åker alla hem utom Ammii för då ska vi till Cosmonova eller vad det heter :p haha men sen ska Ammii sova över hos mej igen.
Torsdag: Då ska Ammii hem och sen ska jag till Apashe och rida lite. Och då ska jag rida för tränare :)
Fredag: Då ska Ammii och jag ut nånstans och ha kul! haha
Lördag: Då ska jag provrida en annan häst. Hon heter Stjärna tror jag och är ett kallblod. Det ska bli kul!
Söndag: Då ska jag provrida en Andalusier som heter Benhur som jag har berättat om förut.
Och sen nån av dagarna ska jag kolla om Lova vill hitta på nått :D haha men aa det är var min vecka, kortfattad. Men aja, ska fortsätta skypa med Ammii nu, hejdå!


Christin är min IDOL!

Men jag vet inte vem hon är :(

Provrida en annan arab :)

Fast den här gången en arabkorsning ;)
Han heter Sören. Han är 160cm. Han kommer nog inte vara förstor, jag är faktiskt lika lång som han ;) hahah men aa han står i ett hoppstall i Bröta och jag kommer få träna för tränare. Men jag ska verkligen inte ha höga förväntningar. Och jag ska inte ta första bästa. Jag ska kolla om han är PERFEKT och om han inte är det så får det vara. Men aja här är iaf en bild på han.

Sööt :)

Jag kommer aldrig ge upp!

Först gick jag på Karlslunds ridskola.
Sen hade vi foderhästar tror jag. Pixie Pennie och Rasken. Dom hästarna fixade Erika (min låssas mamma) till mej och Nattis (min låssas syrra) Men det var ju shettisar och en B ponny tror jag. Så vi slutade ha dom.
Då..
Först var det Jock. Jag var medryttare på han i ungefär ett år. Sen behövde dom inte medryttare längre för att dom gjorde ett eget stall på tomten.

Kommer aldrig glömma våra minnen, Jock.
Sen provade jag Palema men hon var för pigg för mej då. Jag var typ 8 då eller nått. Så henne blev det inte. Men det var ganska tur att jag inte tog henne för Om jag skulle ha tagit henne skulle jag bara varit medryttare på henne i nåra månader för hon såldes sen.

Palema. Hon var så sjukt fin ..
Så efter det började jag på Skrefsta ridskola och där har jag gått sen nu. (jag slutade förra terminen)
efter några år på ridskolan så blev min mamma medryttare på ett fullblod och då efter några månader fyllde jag år och då hade mamma fixat så att jag skulle få rida ut med henne och då skulle jag få låna ett halvblod. Så efter ridturen var jag helt kär i honom så jag frågade om jag fick bli medryttare och det fick jag! Så då blev jag alltså medryttar epå Kodak och mamma och jag kunde rida tillsammans. Men sen flyttade Kodak stall men jag hade fortfarande kvar honom. Det var mamma som slutade på sitt fullblod. Men jag ville aldrig släppa Kodak. Han var den perfekta hästen man kunde hitta. Jag lovade honom att jag skulle ha kvar honom tills döden skillde oss åt. Och jag höll vad jag lova. Efter ett och ett halvt år med honom så dog han i cancer. Den var den bästa tiden i mitt hästliv. När jag var medryttare på honom. Men den sista tiden blev inge bra. Jag ramlade av och eftersom att han hade cancer blev han personlighets förändrad. Men ingen visste att han hade cacer då. För om vi visste det tidigare hade det kanske gått att rädda honom. Men jag kommer ihåg att vi hade jätte kul tillsammans men även att jag var arg på honom ibland. Den näst sista gången jag kom dit var han jätte dum mot mej eftersom att han hade ont, men det visste jag inte då. Så jag sa massa dumma saker till han. Men sista gången jag var där (då visste jag att han hade cancer) bad jag om ursäkt för allt dumt som jag hade gjort och det sista jag gjorde innan jag åkte hem var att säga .."jag älskar dig, du kommer alltid finnas i mitt hjärta".. Och sen åkte jag hem och fick aldrig mer sen han. Han avlivades pga hans cancer..

Kodak

Inge


Inge på träning på Täby galopp

Men sen hittade jag en "bra" ponny, Puh. Han var väldigt rolig men man kunde inte träna eller nånting eftersom att han var i så dålig kondition. Mamma hade oxå en häst i det stallet. Så då red vi tillsammans igen. Men efter ett halvår med honom så slutad det. Vi slutade för att Puh fick fong och det skulle inte kunna gå att rida på honom mer eftersom att han var så gammal så gick det inte att få bort fongen. (han var 17år) Och Ambroso (mammas medryttarhäst) blev likadan som Kodak. Personlighets förändrad. Han hade inte cancer men nånting var det.

Så vi slutade på dom och efter dom hittade vi Lillan. Hon var bäst. Men honn flyttade till ett dressyr stall där man bara fick hoppa på söndagar. Och jag ville ju hoppa så det skulle inte gå. Och sen i det stallet där hon flyttade till fick dom bara vara ute i hagen i 4 timmar per dag och dom fick en egen hage. Och 4 timmar var förlite för henne och sen att hon fick stå själv i en liten hage var hon inte van vid. För i hennes första stall fick hon vara med andra hästar i en stor hage. Så när man kom till stallet anföll hon en i boxen för att hon var arg för att hon bara fick vara i sin box hela tiden. Så henne slutade vi på för att hon blev farlig.

Lillan
Och då bestämde jag och Lova att vi skulle bli medrttare på varsin häst i samma stall. Och vi hittade Kenta och Jass. Men dom slutade vi på för att Jass stegrade och sånt. Och så letade vi nya. Jag kom med ett förslag att vi skulle åka ut till olika stall och sätta upp lappar. och det gjorde vi och då fick Lova ett sms av en tjej som hade en c ponny. Jag sa att hon inte skulle ta den för att det bara fanns en och vi hade ju sagt att vi skulle ha varsin. Men hon provred han ändå och nu är hon medryttare på han. Alltså det var Ludde. Och nu efter att hon tog Ludde har jag letat efter nya. Jag hittade en. Melissa. Men hon bockade hela tiden och var bara jobbig. Så det blev inget med henne.

Melissa
Och då provade jag ett arabiskt fullblod men hon ville ha pengar hellre än hjälp så hon ville ha 1000kr i månaden men det kunde inte min mamma betala så det blev inget med den.

Sudden
Så här sitter jag idag och känner att det är lite meningslöst att sitta och leta efter medryttarhästar. Men jag ska aldrig ge upp! jag ska kämpa. Jag ska hitta den rätta. Den finns nånstans. Kommer aldrig ge upp!

Fick precis veta att det inte kommer bli du och jag :(


Fortfarande sjuk! :(

Hejsan alla bloggläsare. Våran statistik har ökat med typ 15 läsare :) Det är bra men aja, just nu sitter jag i soffan och skypar med Ammii. Men aja när man är sjuk så finns det typ inget att skriva om så hejdå! kanske bloggar sen, glöm inte att fråga frågor på frågestunden som är i ett inlähh längre ner !

Pay and jumpen igår då! :)

Hejhej! haha, förlåt att det har tagit så lång tid att få ihop det här inlägget :P men jag har inte haft så mycket tid :s Aja. Men nu så blir det äntligen av! :) haha

Pay and jump på BRS den 19/2-12:
Jag hade missuppfattat tiden dagen innan så jag ställde klockan på 7:00
Sedan så vaknade jag och gick bort och frågade pappa om han inte också skulle gå upp för vi skulle ju åka till stallet om 1 och en halvtimme? Men då sa pappa att jag skulle vara där halv 11, där ser man. Så jag la mig tillbaka i min varma, mysiga säng och sov i ungefär en timme till. Klockan blev 8 och jag orkade inte sova mer, kollade på ett tv program på Ipaden, sen så blev klockan 9. Seg som jag är låg jag kvar lite till i sängen även fast jag var ganska så pigg, men sen gick jag upp och tog på mig mina 'tävlingskläder' drog på mig ett par mjukisar över så att jag inte skulle smutsa ner mig vilket jag gör ganska ofta xd
Jag åt frukost och kollade så att jag hade med mig allt jag skulle ha, sen så var klockan typ 10:18 eller nåt så vi satte oss i bilen, åkte och lämnade min brorsa i idrottshuset för han skulle ha handbollsmatch, sen åkte pappa och lämnade mig hos Ludde! Pappa åkte och kollade på Viktors match medan jag var i stallet. När jag kom in i stallet så var Isabelle och hennes syster Chloé ute och red sina andra hästar (Chloé red sin andra ponny Bisette och Isabelle red sin häst Sprint) och deras mamma mockade lite i Sprints box, så jag grep tag i en skottkärra och en grep och mockade Luddes box :) medan jag mockade så kom Isabelle och Chloé hem! Dom fixade hästarna lite snabbt och tog ut dom i hagarna, sen så mockade de dom  andra två boxarna och jag började bära ut kassar med saker vi behövde med oss till brs! HAHAHAHAHA, det här inlägget kommer ta flera timmar, One Direction♥ distraherar mig med sina otroliga braiga låter som jag baramåste sjunga med på, och jag är INTE bra på att sjunga och skriva samtidigt :s
Men aja! haha, aa. sen när jag burit ut typ allt som skulle med så körde Anna (deras mamma) fram hästlastbilen tror jag, eller så gjorde hon det lite senare, och jag gick in i sadelkammaren och smörjde mina skor och schaps! Nice! :thumbup:
Sen så tog jag in Ludde från hagen klockan halv 12 exakt x) haha, dom andra gick och bytte om så jag började borsta honom och göra han fin :) Efter det så gjorde jag en fläta i hela hans svans (vi brukar göra det istället för att ha något svans skydd) och tog på han täcket och transportskydden. Isabelle gjorde en liten söt knopp av hans pannlugg eftersom jag skulle ha luva på honom idag.
image description
sötisen efter att jag precis tagit in honom!
Medan jag gjorde allt det där så hade dom andra bytt om klart och hennes syster Chloé hade tagit in sen andra ponny Devosion som idag också skulle med och "tävla" :)
När alla var klara och allt inpackat så lastade jag in Ludde i lastbilen! Han var jätteduktig, fast det var ju liksom ingen nyhet, han är alltid duktig! :) haha
image description
älskade Luddis som otåligt väntade på att få åka och hoppa!
image description
titt tutt! Haha, ser ni hur gullig han blev i den lilla knoppen?! :D haha
Efter att jag lastat han så satte jag mig i bilen (det fick inte plats i lastbilen så jag, isabelle och hennes pojkvän fick åka i pappas bil dit) och så bar det iväg! Det tog inte så lång tid till Brs eftersom det ligger ganska nära, när vi kommer dit så åker vi in på och parkerar bilen på parkeringen och Isabelle och Chloés mamma åker och parkerar på transportparkeringen! Så fort pappa hade stannat bilen så hoppade jag ut och gick bort till lastbilen, där så öppnade vi den och lastade ut dom. Deras mamma gick bort lite med dom så att dom fick skritta lite medan vi gick till sekretariatet och betalade samt sa att vi var där aa, ni vet ;) NÄr vi gjort det så köpte vi typ lite lunch och väntade på att få gå banan. När banan var klar så gick vi ner och kollade vilka hinder som var vilka och sånt. Jag gick banan kanske 3-4 gånger, egentligen hade inte det behövts för den banan var ganska enkel, men isabelle ville det för att jag skulle liksom förstå hur man ska gå en bana och man ska faktiskt gå en bana ca 3-4 gånger! :) haha, sen när jag hade den i huvudet så gick jag med snabba steg till lastbilen igen där Ludde redan var kvar och vi hade lite bråttom så jag fick slänga av mig mjukisarna och det och sätta på mig mina "tävlingsgrejor" sedan fick jag hoppa upp på Ludde och eftersom han var framskrittade i typ en halvtimme så började jag trava efter några skrittsteg för jag hade ändå ganska bråttom till framhoppningen.
När jag kom fram till lilla ridhuset där framhoppningen hölls så fick jag gå direkt in och jag började arbeta honom i traven, känna att han liksom var med mig och försökte få honom lite alert, i ett bra tempo. Han var jätteduktig under hela framhoppningen! Stannade bara en gång, det var på oxern. Men sen hoppade jag den igen och då flög han över som vanligt! ♥
Sen var det dags att gå ner till stora ridhuset där själva "tävlingen" hölls! Jag travade runt på en liten volt där ute i några minuter och sedan så fick jag ställa mig i själva gången där dörren in till ridhuset var. Ponnyn innan mig hette Flikan och är ett riktigt bus sto! Hon är en liten b-ponny som gämt bockar och gör allt möjligt! Kastar av folk gör hon ganska ofta också! Haha, så jag visste att det skulle bli lite problem innan mig x) 3 ramlade av på henne. Först ägaren, sen hoppade hon upp igen, blev avkastad igen, sen vill hon inte upp mer. Då fick hennes storasyster hoppa upp på busfröt och försöka på ett hinder, också hon blev avbockad! Det slutade med att ägaren bärdes bort på bår? hehe, inne på banan så hade man hört att Elin (ägaren) hade skrikit: Nä nu jävlar, nu slaktar vi den här idioten!
HAHAHAHAHA, stackars Elin :/ Men hoppas det gick bra för henne sen på sjukhuset (om hon åkte dit) sen var det jag, jag kände att han tände till lite när vi kom inte på banan, det var kul! Jag tog några volter i galopp innan för att känna att han var med mig, innan jag började rida mot första hindret. Första hindret hoppade han super duktigt över, andra hindret så råkade jag sakta av till trav och då kände väl han att 'ja, nu saktade vi av till trav, då har jag mitt tillfälle!' eller nåt sånt. Men jag fick galopp igen rätt fort men ändå så hade han blvit fast besluten av att stanna på tvåan. Jag vände, fattade galopp och hoppade om det, då flög han över! Och alla andra hinder gick också galant!
här ser ni videon nedanför:
Sedan efter så ville isabelle att jag skulle hoppa om för att jag vet inte riktigt, men jag kände också att jag ville det, i För faktiskt, på tvåan jävlades han bara med mig! Så då hoppade jag om och han flög över alla hinder superfint! Vi hade ett jättebra tempo, bra vägar. Vi verkligen satte det! Video finns här nedanför:
Här ser ni själva hur bra det går :) haha *skryter* nej men jag blev supernöjd! Även fast han stannade första gången! ♥
Min kompis Louise fotade också lite när jag red, men nästan alla blev för suddiga för att man skulle kunna se dom x) haha, så här är iaf två stycken:
image description
:)
Det var en som heter Frida som fotade också, men jag har inte fått bilderna än!
Men aja. Efter "tävlingen" så red jag tillbaka till lastbilen, där isabelle bytte om och fiaxe medan jag skrittade av han lite på parkeringen där. Sedan så hoppade jag av, och klappade han mycket, han hade ju varit superduktig! Sen så kom pappa med en fanta till mig och en rosett ;) HAHAHAHAH, han hade köpt den för man får ju ingen där, men det kändes typ ändå som att jag "vunnit" den för att det var bara dom som vart nollade som fick köpa x)
image description
Sen efter det så red Isabelle upp till framridningen, hon skulle "tävla" honom i 80 cm.
Jag gick till läktaren i stora ridhuset för jag skulle kolla på Ida när hon tävlade ridskolehästen Stella. Dom var jätteduktiga!
image description
efter det så gick jag upp till framridningen och var med Isabelle när hon framhoppade och sånt.
Sen så kom ida när hon fixat klart Stella. Så då var vi lite med varandra, kollade på framhoppningen osv. Sen var det dags för Chloé (hennes syster) att komma in i stora ridhuset och hoppa! Det gick inte så bra... på det sjätte hindret så stannade Devosion och river hela hindret, och Chloé fick hinderstödet på sin tandställning! Så hon fick skitont och det började blöda jättemycket :( Och då fick hon rida tillbaks till lastbilen, sen så var det Isabelles tur på Ludde! :D Det gick jättebra! Han stannade bara en gång och det var på 6:an men hallå?! Dom hade gjort banan as-kast! Så man kan fatta varför han stanna, men egentligen så jävlades han lite också.. Men efter det så red vi till lastbilen igen, pratade lite med Chloé oich såg hur hon mådde. Det var inte så bra och hon kunde ju inte rida mer idag iaf så då ville vi helst åka därifrån men hon ville hoppa 90 cm klassen som hon var uppskriven på ändå även fast hon hade ont och knappt kunde prata :p haha Men sen så satte hennes mamma stopp för det och sa att "nu åker vi hem." Så då borstade jag av Ludde lite snabbt och satte på täcket och transportskydden, sen så lastade vi in honom och lastade in Devosion också. Efter det så gick jag, Isabelle och hennes pojkvän till sekretariatet för att säga att Chloé inte kunde tävla. Då fick vi pengarna tillbaka ;) Sen typ fikade vi i några minuter och sen åkte vi tillbaka hem till stallet. Det hade börjat regna typ snö och regn (?) så det var inte så mysigt väder :s haha, men aa. Vi lastade ut hästarna och tog av transportskydd, ställde in dom i boxarna, sen så lastade vi av allt som vi tagit med och aa. Sen fanns det inte s¨mycket mer att göra.. Så pappa och jag körde hem :) Det var verkligen en jätterolig dag! Och till er som tycker att jag gör en sån stor grej av det, att det bara är en pay and jump så jag kan väl tagga ner lite? Snälla. Låt mig. Jag vet att det bara var en pay and jump, en träningstävling, men det varförsta gången jag åkte bort med Ludde och liksom tyo "tävlade" dårå. :)

HAHAHAHAHAHA, jag hade rätt om det här inlägget! Det tog en kväll och en liten bit av morgonen att göra :') hahaha, jag blev inte klar igår så jag fick skriva klart idag xd
Men nu är det i alla fall klart! :) :thumbup: Men nu måste jag äta frukost, bye!
GLÖM INTE ATT FRÅGA FRÅGOR PÅ FRÅGESTUNDEN! :(


Mår inte direkt bättre :(

Jag mår inte bättre och inte sämre. Jag mår likadant som jag har gjort hela dagen. Men aja, idag har jag ju typ bara vilat å sen när Ammii hade slutat skolan så skypade vi i 2 timmar och alldeles nyss skypade vi i 1 timme. Men aja, vi kollade på dunderhumor och pratade om lite saker som vi ska göra i sommar. Men aja, nu ska jag gå, hejdå!

Hoppas det blir du&jag ..

Amina ska bli mamma :)

Min fisk (som heter Amina) har bebisar i magen och snart ska hon bli mamma :) hahah kommer få massa fiskar nu :d men aja, ville bara säga det.

Before I die

ofcourse! :D :D

btw, glöm inte att fråga frågor på frågestunden!!! Kom igen nu, var lite schyssta och fråga ;) haha


FRÅGESTUND! :D

(Fråga också gärna 'this or that' frågor! T.ex. "rida utomhus/rida inomhus")

Kex

Asså när man är sjuk så kan man inte göra så mycket men det jag har gjort idag är att jag har sovit, försökt äta men det gick inte så bra :s å sen har jag fixat Kex bur. Kex är min kanin.





Pay and jump inlägget kommer när jag har kommit hem! ;)

.

Sjuk :(

Hej. Igår var jag typ förkyld och nu har jag feber oxå :( och det blir bara värre :( Så jag vet inte om jag kommer åka till pappa idag. Jag ska kolla ikväll om det har blivit bättre för om det inte har det så stannar jag hos mamma så att Alice slipper bli smittad. (Alice är min 2 åriga lilla syster)


Men aja nu ska jag ringa mamma och sånt hejdå!


En bild på Ammii, den finns med på våran design till våran blogg som snart är klar :)

Angående Sudden (Araben som jag provred igår)

Det gick ju jätte bra och sånt och hon tyckte jag red jätte bra men sen kom vi tii priset som är 1000kr. Det tyckte mamma var för mycket så jag frågade om jag kunde rida 2 gånger i veckan för 500kr och ta en lektion ibland och då sa hon att det funkar för henne men att hon måste prata med sina föräldrar om det först eftersom att hon bara är 18 eller nått nånt så är det hennes föräldrar som betalar Sudden. Men hon skulle höra av sig senare om det går eller inte.
Men då har jag lite bilder som jag vill visa er på honom..


Så, här är han.. En liten bonus bild på han när han var föl!


Ett mer detaljerat inlägg om pay and jumpen idag kommer imorgon! :)

... För nu ska jag gå och lägga mig, jag är jättetrött! Godnatt ♥

Duktiga, fina ponni! :D

Filmer från pay and jumpen på Brs idag med Ludde! :D
Här uppe ↑↑ så hoppade jag första rundan, fick ett stopp och ville hoppa om
banan så här nere ↓↓ är omhoppningen, då blev jag helt nollad! Jag var den ända
som var nollad i min klass :o haha ♥


Jag älskar dig Ludde! Du är helt bäst, seriöst!

hemma från Sudden :)

Hej. Nu har jag provridit det arabiska fullblodet. Han heter Sudden. Han va inte alls som en arab. Hur snäll som hälst och aa allt var typ perfekt med han :D Han står i ett hopptävlingstall. Jag fick rida dressyr och känna lite och sånt och han är typ hästen jag har letat efter i 6 månader nu. Men jag har fortfarande inte bestämt mej riktigt.. Jag ska prova han igen för att verkligen veta att han är rätt. Och sen ska jag prova lite andra hästar oxå. Men han var iaf bra :)
aja nu ska jag åka nånstans och sen ska vi till Apashe. Hejdå!


Du kanske blir min nån dag :) men det får vi inte veta idag, jag ska kolla på lite andra hästar och fundera och sånt.

Fiskarna

Hej. Ammii åkte hem vid 11 och sen åkte jag och mamma och hämtade fiskarna. Det blev 11 fiskar, 7 guppihonor, 2 guppihanar, en dalmatinermollyhona och en dalmatinermollyhane. Och en guppi har bebisar i magen så det kommer mer :) haha men aja, nu ska jag göra so läxa och sen ska jag provrida araben :) Hoppas den är bra för den står typ i ett jätte fint stall :) och sen ska jag, mamma och Maria till Apashe och jag ska rida :) jag tror att Maria oxå ska rida. Men aja nu måste jag gå hejdå!

Hoppas du är den jag har sökt i 6 månader...

Ammii och jag kollar på



Hejsan :p

Sitter här på golvet helt alone och messar med världens finaste :) men aja ska bara säga att vi hämtade aldrig fiskarna idag för att Maria vart sen och sånt så det blev ingen lektion idag heller :( men imorn ska jag rida ochh hämta fiskarna för nu har vi verkligen planerat dagen.. Den ser ut såhär:
Vakna, äta frukost med Ammii, fixa oss och fixa det sista i akvariet. Sen ska mamma och jag skjutsa hem Ammii och åka ner till Annelies syrra som jag inte kommer ihåg vad hon heter. Och sen när vi har kommit dit ska vi hämta fiskarna. Tror det blir två guppi hanar och tre eller fyra honor, två dalmatinermollysar och sen nästa vecka ska jag få guldfiskar. Och sen när vi har hämtat dom ska jag bara vara hemma några timmar eller så åker jag och Ammii till ridskolan och tittar på en pay and jump som nåra kompisar ska vara med i. Och sen vid halv tre ska jag provrida araben. Och efter det ska jag till Apashe och rida. Sen vet jag inte riktigt vad som händer. Kanske ska vara med Lova eller nått.
Så ser min dag ut :p

Nu har jag vart i stallet och nu är den roliga festen igång :D

HAHA Ammii har redan ramlat 3 gånger :p en gång utomhus och två gånger innomhus :p men aja nu ska vi snart äta lite och sånt så jag kommer nog inte kunna blogga nu för aa det är ju fest så hejdå! Bloggar mer imorn :)

Tänkte visa er två bilder på när jag red Apashe igår oxå :)




Jag vet att jag ser JÄTTE liten ut på han men han är ju faktiskt 185cm så det är inte så konstigt :p

Nu är allt fixat till akvariet :) Hoppas fiskarna kommer känner sej hemma :p


My day! :)

tjenatjena! Tänkte väl berätta lite om min dag idag då! :D Vaknade 07.39 exakt, kolla på mobilen om ja fått mess eller nåt sånt, la mig ner igen sen ringde väckarklocka alarmet en minut senare. jag snoozade och låg kvar i sängen. efter 9 minuter ringde den igen. jag tappade den under sängen och kunde nöästan inte få ut den och den lät bara högre och högre, tillslut så fick ida och jag ut den (ida sov över hos mig) jag snoozade, och sådär höll jag på tills klockan var 8.08 :)
Vi gick upp, klädde på oss och åt frukost osv. Sen när klockan var typ 20 över 9 så åkte vi och lämna ida vid tågstationen, sen så körde pappa mig till Brs för jag skulle till första lektionen på GröntKort kursen :)
det gick bra antar jag, sen efter det så var klockan typ 12 så jag ringde pappa och sa att vi var klara och att han kunde hämta mig, så han kom, sen släppte han av mig hos Ludde kvart i 1. Jag gick in i stallet och hälsade på isabelle och hennes mamma som var där, isabelle skulle just ut och rida Luddis och hennes mamma mockade Chloés ena ponnys box :) sen så började jag smörja Luddes alla saker till imorgon (jag ska ju på pay and jum)
kanske efter 1 och 1 halv timme eller mer så blev jag klar, gick runt lite i stallet för pappa svara inte i telefon. Sen så mockade jag Luddes box, då svarade pappa. sen tog det lite tid innan han kom så då hann jag ta in Ludde från hagen också! Sen kom pappa och vi åkte hem. Och nu har jag legat här hela dagen x) hahahah (i soffan)
Imorgon så ska jag till Ludde halv tio och fixa lite till innan vi lastar och kör till brs! :)

herrå!

moi c:

Stallet

Snart åker jag och mamma till stallet, möter Maria, lämnar Filippa och sen ska jag ju rida Apashe för en tränare. Men aa jag måste fixa mej nu så boggar sen när jag kommer hem :) hejdå!


Filippa! :D

Ja! :D Nu har dom uppdaterat startlistorna! Jag är start 10 :D

__________________________________________________________
- 10Lova Ledin                            Slebe Lad -




hahahah, :D nu är det på riktigt!
Btw, dom har stavat mitt efternamn fel xd hahahahah.

Det blev lite ändringar

Maria hade råkat säga fel dag till oss så hon kommer hem inatt och därför får vi ha kvar Filippa tills imorn och sen så blev det ingen träning idag heller så den ska vi oxå ta imorn.. :) Så imorn ska jag typ göra fett mke saker.. Jag ska hämta fiskarna, och då ska jag fika med hon som äger fiskarna och så ska jag till stallet och sen ska jag vara med Lova och sen ska jag och Ammii ha fest här hos mej för att vi har känt varandra i snart 14 år. Så det är typ jätte mke som ska hinnas med.. Men det är kul när det händer mke :) Men jag tog med kameran idag men det blev typ inga bra bilder alls så aa tror inte att det kommer några bilder på han :( Men iaf.. Eftersom att Maria fortfarande är i London så var jag och mamma och tog hand om Apashe och jag red BARBACKA på han :D ! Asså jag galopperade inte, bara trava och skritta för seriöst, jag vågar inte galoppera barbacka på en häst som är 185cm :p men aa det var roligt iaf.. Och för er som inte vet vad barbacka är så är det när man inte har någon sadel.. Man rider bara med träns och det var ganska svårt att hålla sej kvar på Apashe för när han travar så studsar det jätte mke för att han tar så stora steg :P
Men aja nu ska jag fortsätta messa med världens sötaste, hejdå!

Okej, nu är det HELT bestämt :)

att imorn SKA vi hämta fiskarna :) haha men aa bloggar mer sen :p

Festen skulle visst va idag men..

.. Den kommer bli imorn istället för idag ska jag hämta Filippa på mammas jobb, sen ska jag göra so läxa (vi har prov på måndag) och sen ska jag fixa lite med Filippa och sen kommer mamma hem då ska jag fråga om vi kan åka och hämta fickarna och sen ska vi till Apashe :) Mamma och Maria ska kolla på när jag rider för Kicki (tränaren) och sen när vi ska åka hem ska Filippa inte följa med oss utan åka hem med Maria som är hennens ägare.. Och aa det kommer typ bli sent så då ska vi ta det imorn för då kan Ammii och jag ha festen HELA kvällen :) och vill bara säga en sak.. Ammiis och min blogg heter detfinnsingetnamn.blogg.se , men vi bloggar inget på den just nu men Ammii håller på med designen och sen när den är klar ska vi hitta nån som kan lägga upp den och sen kommer vi börja blogga på den :) men jag kommer blogga mer här ;) men aja bloggar mer sen hejdå!


Utan dej kan jag inte leva...


Det kunde ha varit du och jag om jag bara hade gett dej en chans...


josefina sjunger!

josefina sjunger sången 'utan dina andetag' !


Vi kunde inte hämta fiskarna idag :(

Men just nu sitter jag i mitt rum och funderar på om jag ska ta och ringa Ammii :p haha men aa då ska jag väll göra det oxå. Så det är typ det jag gör nu :) Hejdå!

Jag vet att jag gör korta inlägg men har typ inget att skriva om... :/

snart 3 veckor...

vi kan aldrig vara :(

På fredag...

På fredag ska jag till skolan.. Efter det kanske jag ska hem till Ammii och sen på kvällen, typ 6-7 ska jag till Apashe och rida dressyr lektion för en tränare :) Då kommer det bilder och KANSKE bilder på Andalusien som jag ska provrida om ungefär en vecka :) Men aa sen efter det ska Ammii komma hem till mej och sova över.. Vi ska ha en liten fest för att vi har känt varandra i snart 14 år.. Vi firar alltid på helgen till Alla hjärtans dag :) Jag vet inte riktigt när vi träffades men det var när jag och Ammii var kanske ett halv år, när våra mammor gick på nån mamma grupp sak träffades dom och blev kompisar och då blev ju vi det oxå.. Så vi firar alltid det den här helgen.. Asså tänk.. Jag har känt henne i 14 år snart ! :O det är ganska coolt egentligen. Men aja kommer blogga före, på och efter festen :) men den är ju imorgon så dom inläggen kommer såklart imorgon då. Men aja nu ska jag snart ha ansvarslärartid, hejdå!

Jag ska fortfarande prov rida Araben även fast jag hittade Andalusiern :)


Araben :) Asså den bruna.

Hittade en Andalusiehäst eller vad dom heter :)

Nu ska vi snart ha svenska/engelska.. Det är jätte tråkigt för vi gör precis ingenting, men aa igår var jag och red Apashe och då frågade mamma en tjej som hade en liten stor häst om hon behövde medryttare. Då sa hon att hon behövde det men att hon skulle flytta till Bröta med sin häst (Bröta ligger oxå i Grödinge) så det var ju inga problem för oss om hästen skulle flytta :) Men iaf, då fick jag följa med henne till ridhuset och så långerade Bea (ägaren) och jag hästen tillsammans medans mamma fixade det sista med Apashe. Jag fäljde med till ridhuset och långerade för att kolla hur han rörde sej. Hon sa att han inte är nån hopphäst utan en akademisk häst. Så hon sa att om jag ska bli medryttare på honom så måste jag kunna rida akademisk eller vara intresserad av att lära mej (han är en läromästare) Men iaf så bestämde vi en provrid tod. Nästa vecka på Söndag eller nått sånt.. När han har flyttat iaf, han flyttar nästa fredag aja nu ska jag jobba. Hejdå!

Har inga bilder på han och vet inte vad han heter men på fredag kanske jag kan ta lite bilder på han ;)

Glömde kameran igår -_-

Men jag LOVAR att ta med den på fredag ;)

Outfit den 19onde (Pay and jumpen)

Ja, det är lite av outfiten tror jag... men för Luddis så är det bestämt att han ska ha det bruna schabraket
med den matchande luvan! :) Däremot vet jag inte om jag ska ha en RaceSafe ridväst... vi får se!

Pratar med pappa :p

Haha, gör inget speciellt just nu.. Pratar med pappa och lite sånt ;) haha men aja, hejdå bloggar mer sen innan jag åker :)

Saknar er :(

Fattar inte att jag kunde lämna dej så fort.. Asså nu när det är för sent så känns det inte ens som om jag försökte.. jag kunde ha gett dej en chans.. men nej det gjorde jag inte

och det är typiskt mej.. jag blir antingen "kär" i fel häst så att jag måste lämna dom efter nåra månader, eller så tar jag den som känns bra men inte bäst.. jag väntar ALDRIG tills jag verkligen hittar den absolut rätta..

Och dej ville jag inte ha, du var mammas.. Men sen när jag väl lärde känna dej var du lixom "min" men aa samma sak.. jag hittade Melissa och blev medryttare på henne och lämnade dej eftersom att jag trodde att hon var bättre..


Men jag vet inte nu.. Ni var lika bra på olika sätt men som vanligt då när dej gäller mej, så var ingen av er "bäst"
Jag har ALDRIG haft en medryttarhäst som är bäst.. jag har bara haft bra.. jag hittar aldrig nån som är bäst.. Men jag vet att nånstans finns hästen för mej.. Jag måste bara vänta tills jag hittar den.. men då kommer det ett till problem att snart orkar jag inte vänta mer så då vet jag inte vad som händer..
men aa jag ska iaf vänta så läng jag orkar.. och vem vet.. den här Araben som jag ska provrida på söndag.. den kanske är den rätta hästen för mej.. Det kanske är den som jag har väntat på ..Men aja nu ska jag inte ha några förväntningar för nu ska jag verkligen vänta på den absolut bästa.. Det kanske tar år.. vem vet.. men som sagt.. väntar bara tills jag inte orkar mer..

Äntligen hemma!

Hej, kom hem nyss.. Jag fick gå hem idag för min morfar som brukar hämta mej är på sjukhuset nu för han fick hjärtflimmer :( Aja hoppas det går bra för dej.. men hallå, vänta, det är inget att oroa sej för.. han åker in hela tiden för sitt hjärta.. han klarar sej alltid..
men aja, ska äta nu.. åt typ ingen lunch :/

Bloggar senare och sen ikväll kommer bilder på Apashe :) Och han är en Shire häst på 185cm i mankhöjd så mobba mej inte om jag ser liten ut! :p

Aja hejdå


Ida dampar på svenskan :p

Hoppträning idag! :)

hejhej, idag så ska jag till Ludde idag är det hoppträning för Isabelle som står på schemat! (ägaren som ni vet) Det ska bli sjukt kul! Det var aslänge sen jag hoppade han :( Det var förra måndagen!
Men aja, jag ska träna på hoppningen idag för det är ju som sagt pay and jump på söndag och då måste jag träna lite ;) hihi
ja, så ser min dag ut! 14.15 så slutar jag sista lektion så då går jag hem och tränar på prov vi ska ha i veckan. sen så åker pappa och jag till Ludde och ja, resten vet ni ju!
Men nu måste jag jobba, hejdå!
jag älskar dig!!

Apashe ikväll :)

Mammas kompis Maria är i London nu så då är mamma och jag hundvakt på hennes Chiuaua, Filippa, och sen ska vi ta hand om hennes häst när inte hennes medryttare kan.. Alltså idag :D haha han står i Dalsta så idag ska jag rida i ridhuset och hitta alla knappar och lära känna honom och sen på fredag ska jag rida lektion med han. Det ska bli jätte kul för tränaren är JÄTTE duktig :) Hon är tävlings tränare och hemma tränare. Så det ska bli kul.. Apashe kanske inte är just en häst för mej men ändå.. Man får ju rida lektion och förhoppningsvis lära sej nått eller bli bättre på nått :) Och sen på som äge fredag tror jag vi ska fråga en tjejr ett litet halvblod som heter Märta om hon behöver medryttare :) och sen på lördag ska jag nog följa med Lova till Ludde och på söndag ska jag provrida det arabiska fullblodet som Lova hittade till mej. Oj.. jag har inte berättat vad jag ska göra imorn (torsdag) då ska jag hem till Lova eller så ska hon hem till mej.. Vi får se ;)
men aja på torsdag åker Filippa hem för då kommer Maria hem från London.. och nu kanske ni tänker .."varför ska ni ta hand om hennes häst på fredag när hon kommer hem på torsdag?".. Men egentligen skulle jag rida lektionen på onsdagen men då kunde inte tränaren så då var Maria så snäll och sa att jag kunde få ta hand om Apashe på fredag för då kunde tränaren ha lektion för mej :) Så det är anlednigen och sen kanske Maria vill se mej när jag rider på hennes häst. Men nu ska jag på lektion, hejdå!
Idag: Ska till Apashe, bilder för dagens ridpass kommer ikväll.

På torsdag: vara med världens bästa vän


På fredag: Rida lektion på Apashe:
Bilder för träningen kommer på fredag...

På lördag: Följa med Lova till Ludde..


På söndag: Provrida det arabiska fullblodet..



Pay and jump på söndag! :D

haha, hej. Jag har ju vetat jättelänge att det blir pay and jump på söndag. Men nu är det ju liksom bara 4 dagar kvar! :) Så aa, jag ska hoppa 60 cm. Inte så jättehögt men nu så ska jag bara känna hur han känns när man "tävlar" :) För han är ganska svår riden på tävling. Men ägaren (isabelle) ska också tävla honom en klass. 80 cm :)
Hoppas det går bra för mig och henne! Men hon ska bara tävla honom om jag blir felfri i 60 cm klassen, om jag får eytt stopp eller något och jag vill ta om banan, då ska jag göra det och då behöver inte hon tävla honom en klass. Men om jag blir felfri så ska hon tävla honom i 80 cm :) !
Mer om det här får ni veta sen!
image description
min fina Ludde!

Nu är det bestämt !! :D

Nu är det bestämt!! :D Jag ska provrida den här araben som Lova hitta till mej,

alltså den bruna :p men aa jag ska dit på söndag halv tre och han står i ett hopptävlings stall :D Men som vanlig ska jag inte ha några förväntningar utan kolla om han är min "typ" och sen ta han om det är det eller leta vidare om det inte är det.

Min lilla dag :p

Idag var jag i skolan och vi fick sluta en timme tidigare än vad vi egentligen skulle för att en av våra lärare var sjuk :) Sen gick jag hem till Ammii och vi dunka musik och sånt ;) men aja, just nu kollar jag på tv med mamma och Filippa (Filippa=chiuaua) Så nu ska jag kolla vidare på tv, hejdå!

Vill haaaaa!

(den med england flagga)
vill haaa :(

fysik/tekniiiiiiik prov!

Yeah. Duktig tjej här som klarade provet skitbra känns det som! :D
Även om jag är typ skit hängig så blev jag asglad när jag gjorde provet. Hade inte ens tränat speciellt mycket på provet och så kunde jag det ;) ehehehehehehe ♥
Men aja. Just nu är jag hemma. Gick hem efter lunch. vill inte berätta hur jag mådde. ni skulle spy då.
men aja. herrå!

förkyld och trött chey hääääär asso!

Rubriken säger allt. Jag är skit trött och äcklig. Min hals gör ont om ett jävla mähä, mina ögon ser ut som om jag inte sovit på 2 år, och jag snorar som bara den :(
hahaha, inte så trevligt att veta men jag vet inte vad jag ska skriva om...

Glad alla hjärtans...

Glad alla hjärtans dag allihopa! :D
Hoppas ni får en toppendag! Själv så kännder jag mig ganska hängig och lite sjuk :( Men ska försöka gå till skolan men jag tror faktiskt att det blir hem gång ändå..

förlåt men jag måste plugga!

Jag har sjukt många saker att göra i veckan: Idag var jag i Romme hela dagen med 6-9:an i min skola, imorgon blir det ridning på brs, på onsdag ska jag ha teater egentligen men jag måste rida Ludde då, på torsdag har jag inget att göra förutom att träna på ett prov, på fredag så ska jag kanske till stallet. På lördag ska jag till stallet och på söndag är det pay and jump på brs med Ludde. Jag fattar inte ens varför jag har blogg, hinner typ inte med :( Men aja.. men jag måste verkligen koncentrera mig på skolan! Så skolan kommer först... men jag ska ju självklart också blogga! Jag kommer ju inte sluta blogga här!

Men nu måste jag plugga på några prov som jag har i veckan!
herrå.

,

I mina ögon är det dej eller ingen alls ..


på freda ska jag rida för en jätte duktig tränare :)

Hej. Mammas kompis Maria är i London och då ska jag och mamma ta hand om hennes häst på onsdag och fredag. Och då på fredagen ska jag ta en lektion på hennes häst för en jätte duktig tränare :) Det ska bli kul ! :D men aja, nu måste jag gå ut med Filippa ;) hejdå!


Bilder på Filippa :D






SÅÅ SÖÖT :)

Undra om Lova har slutat blogga på den här bloggen :o

För asså hon har inte bloggat på jätte länge :s

Kanske provrida den här hästen på söndag :D



Han är ett arabisktfullblod på 147cm :) Och det var Lova som hittade annonsen och jag mejlade men sen gick det en vecka så jag trodde inte att hon ville ha mej men aa idag svarade hon och nu kanske jag ska dit på söndag :D

Dagen :)

Idag har jag och mamma varit och hälsat på dom där hästarna men jag tror inte att det blir nått med dom för det var ganska krångligt. Men aa sen efter det åkte vi och hämta Filippa (en chiwawa) hon är jätte söt :) Har inga bilder än men det kommer :D aja hejdå!

Vaknade nyss...

Hej, som ni vet ska jag och mamma provrida dom här hästarna idag,











Alla hästarna står i samma stall och aa vi får typ välja mellan alla :) Men aa jag har inte några förväntningar. Jag ska inte ta dom här om dom inte är 110% bra. Jag ska sluta ta första bästa så att jag nån gång kan hitta den absolut bästa ponnyn/hästen ;) Men aja, nu ska jag gå, hejdå :)

Provrida! :)

Hej, jag och Ammii har typ vart vakna i 4 timmar och nu skajpar vi med en viss person :) Aja, imorn klockan 11 ska jag åka och provrida några hästar i huddinge :) Bilder på hästarna finns i ett inlägg längre ner som heter "dom här hästarna ska jag provrida nästa vecka :)"
Jag vet att det står "nästa vecka" men nu ska vi göra de det imorn ist :)
Aja bloggar mer sen, hejdå!

Ammii och jag har ingen humor :p

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH Rubriken säger ALLT!!! :D
Älskar dej Ammii Lundbärj :*

Den här ska jag oxå provrida nästa vecka kanske :)


Dom här hästarna ska jag provrida nästa vecka :)

Aslan

Walle
Dancing Boy
Dark Angel
Kaskad (Är med i stockholms horse show regelbundet)
Laura
Ludde
Marieke T
Natac
Ymkje
Jag tror att jag kommer välja Dark angel, Ludde eller Kaskad för dom är ponnyer som man får tävla med :)

OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG!

mitt liv blev precis helt perfekt :')
omg, tror jag kommer döööööööööö!

Orkar inte mer ...

Mejlade jätte många hästägare igår, fick svar av två idag men dom behövde inte medryttare längre :( Och ingen annan svarar.. Så jag ska nog sluta.. Jag säger inte att jag ska sluta med ridningen för ett liv utan hästar går inte.. men jag ska ta en paus nu .. orkar inte leta mer.. Så nu kommer jag inte skriva nått om hästar på den här bloggen tills jag verkligen hittar "den rätta" så nu blir det om mitt vardags liv, kompisar, när jag följer med på Nathalies hopp och dressyrträningar och aa lite sånt.. Så aa bloggar mer sen, hejdå!

Saknar er Falcon och Melissa,



Saknar dej, Lillan,


Det kunde ha blivit du och jag, Chappo,


Saknar dej, Kodak, hoppas du har det bra i himlen


Om nån månad kanske jag ska provrida dej, Indigo, hoppas du är den "rätta" för mej...

In the school biatch! :D

hejhejhejhejhejhejhej! HEJJJJ
okej... jag erkänner. Jag har något ENORMT tråkigt. o.O
Men nu blev mitt liv precis på den här sekunden jätteroligt! :D För jag lyssnar på Another World - One Direction ♥
Dom äger! Dom kommer till Sverige på MÅNDAG!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D
men såklart så måste mitt skolhelvete tvinga mig till romme -_- :( :(
Så jag kan inte träffa dom :'(
Men sånt är livet ibland... men här kommer lite andra roliga saker i alla fall ;)
Imorgon så ska jag följa med Luddes ägare igen på tävling. Jag tror hon ska tävla 95 cm och sen på andra klassen 1.10 m! Det ska bli roligt :) Och när vi kommer hem från tävlingen så ska jag nog rida Ludde lite i paddocken. Sen på måndag så ska jag komma och träna lite hoppning på Ludde, och sen på torsdag så ska jag komma igen och träna hoppning. För jag ska ju på pay and jump på söndag! (19/2) :) Men aja... bloggar mer sen, herrå!

Ingen Jessie :(

Jag följde inte med till Jessie idag för att jag hade en läxa som ska vara klar imorn. Men aa nu är den klar så då kan man blogg :p haha men aja nu ska jag leta medryttarponnyer/hästar ;) hejdå!

Jessie idag igen :p

Hej. Just nu sitter jag i skolan och ska snart ha klassråd. Om typ en kvart eller nått. Men aa sen när jag kommer hem från skolan ska jag, Nathalie och Erika (Nathalie=bonussyrrn Erika=bonusmamma) åka till Jessie och idag ska Nathalie hoppa för en tränare :) Så det ska bli kul :)
Juste... Jag har mejlat på ett Arabiskt Fullblod men hon har inte svarat :( Jag mejlade igår, hoppas hon svarar ikväll men aa det käns inte som att hon kommer svara :( men aja nu ska jag in på lektion, hejdå


Bajs internet!

Hej! På morgonen så kunde inte jag gå in på internet i skolan! Så jag gick och frågade datorKristian vad som var fel och då var det ju 9orna som skulle ha nationellaprov och dom fick inte gå in på internet och hitta svar och sånt osv.
Så vi hade inget internet fram till lunch! -_- :o
Men nu har vi internet! :D Aja. Idag så ska jag till tandläkaren.. och sen klockan typ 5 så ska jag till Ludde för jag ska rida dressyrlektion för Isabelles (ägarens) dressyrtränare!
Kul och lärorikt. Bara det att det kommer bli lite pinsamt för jag kommer säga "va, va? va? VA?" H E L A tiden :O :( För jag har öronlock! :( :( haha, asjobbigt ju!
Men aja. hoppas det går bra! Men nu har jag matte men jag får gå om 5 min för måste hinna med bussen! :D hihi, hejdå!

Nu går jag och sover, hörs mer imorgon!

Nu går jag och sover, hörs mer imorgon!
Är fett pepp på att blogga av någon konstig anledning så det kommer säkert komma massor med inlägg imorgon! :thumbup:

läsvärd blogg. Älskar den! ♥

Hej, tänkte bara tipsa en sjukt bra blogg! Jag har bara läst den i några dagar och älskar redan den!
Bara man ser deras header så tänker man "wow! Proffsig blogg..." osv.
Men aja, jag tänkte bara tipsa om deras blogg för den är så himla bra och deras inlägg gör ens dag! x) Haha. Dom skriver mest om deras intresse för fotografering men också om deras vardag och väldigt mycket sarkasm och komiska saker! :D
VERKLIGEN LÄSVÄRD!
Men nu så tänker väl ni att "Oj, den verkar ju riktigt bra! Men vad heter bloggen?"
Och då tänkte jag vara jättesnäll och berätta vad den heter för er! :D ahahahahahahahahah!
Bloggen heter *trumvirvel* ...:
WWW.MEGAPIXLAR.BLOGG.SE !!!!!!

Gå in och checka deras underbara blogg!
/Lova

Kom hem från Ammii för typ nåra timmar sen :p

Hej. Aa som rubriken säger så har jag vart hos Ammii idag och aa vi försökte göra en läxa men det gick inte så bra för Ammiis internet var hos hennes pappa och vi var hos hennes mamma. Men förutom det så garvade vi sönder hela huset och Ammii mobbade mej för att jag hade hicka :( haha men aa sen så åt vi kakor :D haha och sen somnade jag nästan på hennes golv och typ precis när jag har somnat så får man ett sms av världens underbaraste ;) haha så då var man ju tvungen att svara och sen kunde jag inte somna om igen :p haha men aa det är typ vad jag har gjort idag :p och sen så slutade jag halv två och Ammii typ halv tre så jag fick vara med på deras so lektion. Haha då fick jag en extra lektion i so oxå.. Men aja nu ska jag gå, hejdå !



Titta vad jag hitta :D en bild på Lova !! :D så fin :*

-_-

gaaaaaaah! Ibland blir jag bara så himla trött på vissa hästägare :@
(Handlar inget om Luddes ägare eller någonting om honom!)

...

Hej, kom inte på nån rubrik :p haha men aja, just nu gör jag ingenting och kommer nog inte göra det senare heller :p men aa idag var jag ju hos Jessie. Och imorgon blir det en vanlig onsdag :( inget speciellt :( joo det är alltid nått speciellt med mina skoldagar :) det är en person som gör mina dagar ;)

Men aja hejdå!

Lova, du måste göra en ny design eftersom att Melissa inte är min längre :p

Bilder till dej,




Dom här vill ja ha på "min sida" på designen :) Bläsir och Töök :p Bläsir är 5 år och Töök är 20 :)

Jessie idag :D

Hej :) Idag när jag kommer hem ska jag följa med min bonus syrra och min bonus mamma till hennes häst :D Nattis (min bonus syrra) ska ha dressyr lektion för en tränare tror jag :p och då sa Erika (min bonus mamma) att jag skulle få rida lite på hennes häst Jessie :) Det ska bli kul men ändå lite läskigt för jag har inte ridit henne på typ år :o ? haha men kul ska det bli iaf :) Men aja här är en bild på en av dom finaste hästarna jag har sett, Jessie :D



SÅ FIIN :)

Jättetrött!

Hej, är jättetrött. Berättar mer om ridpasset imorgon! ♥
herrå.
det här är jag just nu x)

Jag är hemma nu :D

Kom nyss hem från Ammii och nu sitter jag här brevid Nattis :D (min syrra) :p men aa vi ska åka och kolla på ett hus sen så jag kan berätta lite sen ;)
BTW, på söndag KANSKE jag ska åka och provrida en mxad c ponny i Grödinge :D




Här är han :) så söt !

Ludde today!

Hej, berättade ju inte hur det gick och sånt hos Ludde i lördags. Så det tänkte jag göra nu! :)
Jag fick skjuts ut vid ungefär ett, kvart över ett. Då så på vägen så mötte jag och pappa Isabelle och hennes syster och deras mamma med lilla Malwa (deras hund)!  Dom var på väg ut med deras andra hästar, Sprint och Devosion (stavas?) Så då hoppade jag ur bilen och hängde med på en liten promenad. Sen så när vi kom tillbaka till stallet så tog jag ut Ludde i stallgången och började fixa med honom ♥
Eftersom han var lite svullen och varm i ena framknät i fredags så tog vi det lugnt idag och skrittade vara ut en liten sväng barbacka. Jag red på Ludde medan Isabelle gick med för att hon skulle bara ta ut Malwa på en liten sväng till.
Och det var nog ganska bra att hon följde med för sen så blev han lite busig :p hahaha ♥
Men det gick jättebra! Han är så bäst och mysig! Sen när vi kom hem till stallet igen så fixade jag honom och ställde in honom i boxen. Vi fixade klart lite i stallet och sen så visade Isabelle mig hur man lindimentar!
För att Isabelle är borta idag så då ska jag lindimenta hans framknä efter att jag ridit!
Idag så ska jag rida som vanligt igen för Isabelle som red han igår sa att han kändes bra så det var bara att rida lite som vanligt!
Jag ska börja med att mjuka upp honom, rida mycket på volterna, rida slutna och öppna osv.
Försöka få han lösgjord och sånt.. Efter att jag ridit dressyr i kanske tio min, en kvart, kanske mer så ska jag börja hoppa lite små hinder som ligger på kanske 50-65 cm. Men jag ska inte hoppa så mycket.
Men aja. Bloggar mer senare. Innan jag åker till stallet så ska jag bara barnvakt till Lowe. Mina föräldrars kompisars son. 5 år, jättesöt! :) hahah Men aja, hejdå!

Voltige + vanlig ridning på Taffsnäs!

Hej!
Igår efter Ludde så åkte jag till Ida. Sov över där och idag åkte jag med henne till stallet för hon skulle till sin sköthäst! åkte ut dit vid 12 typ.
först så tog vi in Vilje och Sindar (två fjordingar), fixade dom lite.
sen longerade Therése, Daniella och jag Sindar i ridhuset. Först så testade Daniella lite voltige på han. Det gick jättebra! Sen så var det min tur!
Jag kände mig som ''tjejen med balansen'' idag :D haha, det gick jätte bra även fast jag inte har ridit voltige på typ flera år...
först började vi med grundsits i både skritt, trav och galopp. Bild på grundsits finns här nedan:
(Ingen av bilderna är mina, allt lånat från google)
Sen körde jag tranan:
sen ljuset:
sen så stog jag bara på knäna med armarna ut i luften :) (vi stod inte stilla)
sen stod jag helt upp på hästen! Skitkul xd hahahah (ingen hållde i som på bilden)
Går inte att få med de andra övningarna på bild.. Men här är det jag gjorde mer iaf:
1. jordenrunt 2. sätter sig i damsadel. 3. sätter sig baklänges 4. sätter sig i damsadel igen fast åt andra hållet, och sen tillbaka som vanligt.
sen när jag skulle sitta av så fick jag glra två gånger xd hahaha, först så bara glev jag ner från hästens rumpa. Och andra gången så gjorde jag en volt ner från häst ryggen! :D hahah, det låter lite fucked up men de var det inte. det är bara tyo svårt att förklara... Men här är tyo en ganska så bra förklaring: 1. la mig på rygg 2. tog tag i hadtaget på voltigejorden med ena handen och tog tag i svansen med andra. 3. gjorde en bakåt kullerbytta och landade med fötterna i marken :) som sagt så kunde jag inte förklara särskilt bra, men aja! Ni förstår nog ;) hahahah
Men aja, sen efter det så skrittade vi av dom och tog upp dom till stallet där vi sedan släppte in dom i deras spiltor. Efter det tog vi in alla andra fjordingarna. Och efter DET xd hahahah, men aja efter det så skulle vi rida ett vanligt ridpass. Så då hämtade ida sin sköthäst och Thérese hämtade en frieser som heter Arwen.
Och jag fick en skitsöt fjording som heter Walle ♥ Och Daniella hade en fjording som heter Ojnar eller nåt sånt x)
Men aja. Det gick sjuktbra! Gick i form typ hela ridpasset och sen så la vi fram ett sockerbits hinder och 3 travbommar. Jätteduktig var lilla Walle! :D hihi.
Hoppas jag får hänka på någon mer gång dit! Kanske rida Walle igen... :3 H0H0! hahahahahahahah
Men aja. hejdå ♥
här är en bild på Walle!

Nu måste jag börja om igen... om jag ens orkar leta ;(

Hej. Är inte medryttare på Melissa och Falcon längre... Roligt va? nej det är för jävligt! jag hade hoppats på ett långt sammarbete med henne men nej så blev det inte.. jag har bytt hästar väldigt ofta så jag ville så gärna att det här skulle hålla länge. Men så blev det inte... Nu är jag helt utan ... Kommer inte kunna leva utan dej, Melissa... Älskar dej och saknar dej sjukt mycket...
;(



Jag ville så gärna att det skulle funka :'( men så blev det inte. Älskar dej och saknar dej och kommer aldrig glömma dej

Vi kommer klara det tillsammans :)

Melissa har ett problem och jag har ett. Hennes problem är att hon är rädd för andra hästar, saker i sin omgivning och vissa människor vilket kommer bli ett problem för mej när jag ska tävla. Och mitt problem är att jag är rädd för att hoppa. Men jag har kollat hur man kan göra osv med det. Men det ska mamma och jag börja träna på  på våren när snön är borta. Melissas problem ska vi börja träna idag. Jag ska leda henne i grimskaft runt några hus och vid traktorer och sånt. Bloggar mer om hur det gick när jag kommer hem.

Sen kommer ju Ammii, Minna, jag och mamma rida och då kommer vi träna Melissa så att hon inte ska vara rädd för Isan (Ammiis och Minnas häst) Och sen kommer vi träna så att hon inte är rädd för Ammii och Minna. Första gången som vi red med dom kunde inte jag följa med Isan, Falcon och Hrimmis ut i skogen eftersom att Melissa fick panik när hon fick syn på dom. Så jag fick rida själv i paddocken medans dom mamma, Falcon, Minna, Isan, Pernilla och Hrimmis var i skogen. Ammii och Lollo var ju oxå med i paddocken men dom fick sitta utanför eftersom att Melissa var osäker med dom. Så jag har en del att träna på men det kommer gå fort och det kommer bli bra. Men jag kommerinte bara träna på det här. Jag kommer rida helt normalt med Falcon och mamma för hon är inte rädd för dom ;)
Men iaf.. Idag ska jag och mamma värma upp i paddocken, mormor och morfar ska följa med och titta på Melissa :) och sen ska mamma och jag ut i skogen och sen när vi kommer tillbaka ska mamma och jag byta häst :) jag ska rida Falcon i paddocken och mamma ska leda Melissa runt hus och föremål som hon är rädd för som jag har berättat ;) haha men aa jag tror att det kommer bli en JÄTTE rolig dag och SUPER roligt att mormor och morfar ska titta på Melissa :D
Men aa nu ska jag börja fixa mej, hejdå!


Älskar er, Falcon och Melissa :*

Melissa imorn :)

Hej, imorn ska jag till Melissa och jag ska rida ut :) Jag ska hitta några hinder i skogen och hoppa dom :D hahah men aa det kommer inte bli några bilder för min kamera är hos pappa men OM jag får låna mormors kamera så KANSKE det kommer bilder :D haha men aa då blir det iaf fina bilder för hennes kamera är jätte bra :p haha men aja. Ska försöka hinna rida Falcon lite oxå ;) Men han kommer jag isf rida på volten.. Träna lite dressyr och sånt ;) men aja nu måste jag gå, hejdå !


Falcon:


Och Mary, haha jag och Melissa är livrädd för henne för hon är fett stor :o

Och ?

:o

Nu har jag kommit hem :)

Hej, nu har jag kommit hem. Vi köpte ett akvarium, två växter (plast) en rot, eller aa den ingick :p en pump som oxå ingick, två håvar, fiskmat, sand och en grej som man gör rent akvariet med. :) och nästa vecka på söndagen tror jag, kommer dom första fiskarna :D det blir några guppisar dalmatinermollysar :)
Alla vet nog vad guppisar är men dalmatinermolly ser iaf ut såhär:

Inte så fina men coola :D hahah aa sen var vi på Hööks (jag vet vi är där typ hela tiden) och där köpte vi en rem till Melissa :p haha men aja måste gå och fixa sanden nu.. Bloggar mera sen..

Goodmorning!

Hej, jag glömde att blogga efter Ludde igår så tänkte göra det nu.
När jag kom till stallet så tog jag ut han i stallgången, tog av täcket och började borsta. Och som jag alltid brukar göra så "visiterar" jag hästen samtidigt som jag borstar, känner om den är svullen eller känns konstig någonstans. Och när jag började borsta Luddes framben så kändes han lite svullen på vänster framknä. Han var ganska varm där också. Så jag jämförde med hans andra framknä och det var typ kallt så jag förstod att det var något fel. Men det var inte så allvarligt eftersom han verkade inte ha ont i det, han lyfte upp benet snällt när man skulle kratsa och sånt så jag förstod inte riktigt vad det där va...
Men aja, sen kom Isabelle (ägaren, jag kallar ju Isabelle som bloggar här för BELL och ägaren för Isabelle)
och så kände hon också och hon tyckte också att det kändes lite svullet och varmt. Men inte så farligt. Vi tror att han halkade i hagen eller nåt sånt och slog i det lite kanske.
Men aja. Jag fixade klart han och sånt för Isabelle ville se hur han rörde sig så vi gick till ridhuset och jag satt upp.  Isabelle satt upp på Sprint (Ni vet hennes stora häst) och vi red lite. Han var lite stel där men verkade inte ha så mycket ont. Så jag började trava för att dom skulle se hur det såg ut då.
Sen fick Isabelle sitta upp på Ludde för hon ville känna hur han kändes och då fick jag sitta upp på hennes storhäst Sprint! :D hahah, han var sjuuuuuuuuukt stor! Och han blev ju ännu större för att jag nyss suttit på en liten ponny som är 137,5 i manken och vips så sitter jag på en storhäst som är 1,66 i manken (något sånt var det)
Och han hade as stora steg! xd hahahahahah. Men han var skitmysig! Gick på tygeln av sig själv hela tiden, även fast jag inte ens hållde i tyglarna knappt :P hahah.
Men aja. Sen så testade Isabelle att hoppa Ludde på ett kryss som låg på ungefär 40-50 cm. Han såg ganska fin ut.
Sen fick jag sitta upp på Ludde igen. Jag skulle bara rida lite som vanligt för han hade inte ont eller nåt. han var bara lite svullen eftersom att Sprint och han busar så mycket i hagen och då är det lätt att halka eller nåt. Sen när jag ridit lite på min älskade Ludde så skulle jag också hoppa krysset. Jag kände att han inte hoppade riktigt som han brukar men det blev ändå fint. Isabelle sa att det blev ett jättefint språng. Men han är lite stel i framknät.

Så jag travade och skrittade av honom, och sen gick jag in och fixade han, tog in han i boxen osv.
Sen så kom pappa och jag åkte hem :) Jag ska komma dit idag också! Då ska jag nog bara gå en mysig promenad ute. Eller så blir det promenad i ridhuset. jag är inte riktigt säker. Mer om det efter att jag varit där!
Herrå!

så söt, lilla Sprint för kanske en vecka sen! :)

Vaknade nyss...

Vaknade nyss och har precis ätit en macka med Ammii :p men aa idag klockan 12.00 ska jag och mamma åka och köpa ett AKVARIUM ! HAHA är typ jätte glad :D asså ni kanske tycker .."vadå ska hon ha en fisk? oj vad roligt".. Men jaa det är faktiskt roligt för jag har väntat i 2 år på att få fiskar och NU får jag fiskar! men aja, vi ska köpa akvariet och lite tillbehör idag och sen ska vi köpa fiskarna nästa vecka när jag har kommit hem från pappa :p hahahah, men aja, kan visa en bild på akvariet:


Här är det :D det som ligger där i är lite grejer som man får med. Det är en Ljusramp för en lampa med smal sockel, och innerfilter Fluval 1 plus 2 håvar, magnetisk algskrapa samt en redwoodrot och en kasse Aquaclay (världens bästa akvariesand) eller ja, dom sa att det var världens bästa akvariesand och det måste ju inte vara sant men aja :p det var ett bra pris på allt det är :) 300kr men jag fick ner det till 200kr :) hahah

Svar på kommentar :)

Svar:
Jaha! Haha, men kul att du är med då! :D Ska du ta med dig någon
ponny/häst eller lånar du ridskolehäst/ponny? :)
Och tack! :D Vi blir jätteglada när vi får höra sånt x) Lättare att blogga om man vet att någon uppskattar det! ♥
Haha :) Kram Lova.

Drar nu..

..Nu drar jag och Ammii till Gulan Bloggar mera när jag kommer hem :) !


Asså är hon HELT dum i huvudet eller?!


Melissa på söndag :)

Hej, på söndag ska jag till Melissa och då ska vi rida ut :) Mamma med Falcon och jag med Melissa som vanligt :p hahaha men aa nu skypar jag med Ammii och snart ska jag åka nånstans och sen ska jag till Ammii och sen ska hon till mej :p kanske låter krångligt men det är det inte ;) hahah men aa jag bloggar mer ikväll :) hejdå !


Ludde idag :D

Hej. Ska till min älskade medryttarponny Ludde idag ♥
Vi ska börja med att träna på dressyren ganska mycket. Kunna mjuka upp han och få han lösgjord. Jag kan ju få han lösgjord men han är ganska svår med det men vi gör framsteg varje gång! :D Det är bara det att han måste vara ordentligt framriden och mjuk för att han ska kunna bli lösgjord och fin! :p
Men aja. Sen när vi känner oss klara med dressyren lite så ska jag hoppa några hinder som ligger på ungefär 50-70 cm :) Berättar mer om det när jag kommer hem. Det är några timmar kvar ju så jag hinnder blogga mer innan jag åker ;)
Syns sen, heeeeeeejdååååååå!
sötis :3

Falcon VS Melissa :D

HAHAHAHAHAH, älskar rubriken :p Men aa Falcon VS Melissa kommentera nu.. vem är sötast tycker du ? (Lova, du får oxå skriva vem du tycker <3)

Melissa:




Falcon:




KOMMENTERA NU !!

Nu har vi bestämt ...

... Att vi ska starta upp bloggen igen.... Asså vi har ju inte skrivt så mke på länge men nu kommer det komma minst 4 inlägg från oss båda på en dag. alltså 8 inlägg varje dag ... :)

Jag vet...

Jag vet att jag inte bloggar här så mke men det är typ för att jag och Lova inte har hästar i samma stall och sånt och sen har jag en annan blogg med Ammii och vi skapade våran blogg för att våra hästar står grannstall.. Asså det tar typ 10 minuter att rida till hennes stall från Melissas stall.. Så vi ville ha en blogg tsm så att vi kan skriva om Melissa och Isan (hennes häst) ... Och sen finns det typ inte så mycket att skriva om här heller för jag och Lova har inte vart med varann så mke på sista tiden.. vi ska träffas imorn och de e typ första gången på en månad om man inte räknar med skolan ...  Och jag vill typ inte skriva om Melissa här för det gör jag på Ammiis och min blogg... och jag vill inte skriva samma sak på båda bloggarna osv.
Så nu vet ni varför jag inte bloggar så mke här...
Melissa på hoppträning .... Du är världens sötaste häst ! Älskar dej !

RSS 2.0