HAH! Där får ni alla som hånar Roffe för att han fått Jerringpriset!

Ridsport for Dummies

FAKTA:
  • Ridsporten är Sveriges andra största sport efter fotbollen och är alltså större till antalet utövare än både hockey, handboll, simning, curling och bågskytte och vilka andra sporter ni nu kommer dragandes med.

 

  • Det krävs av dessa ”hästhoppare” att kontrollera cirkus 700kg muskler som kanske inte alls vill åt samma håll som du.

 

  • ”Hästhopparen” behöver sitta på en rejäl portion mod då han styr på hindren som antagligen är högre än din farmor är lång. (Om du inte har en väldigt lång farmor).

 

  • Till skillnad mot fotbollsspelare eller hockeyspelare som efter en vunnen tävling går på krogen och firar, måste ”hästhopparen” åka hem med sin häst, packa ur lastbilen, mocka, säkerligen träna ett antal unghästar för att försäkra sig om att ha framtida förmågor då nuvarande stjärna blir för gammal. Sedan ska utrustningen tas om hand och morgondagens foder förberedas. Sen går ”hästhopparen” och lägger sig för att kliva upp i ottan nästa dag och börja om på nytt. Man kuskar land och rike runt på träningar och tävlingar. Att vara en ”hästhoppare” är ingen hobby. Hästen ska ha mat MINST tre gånger om dagen, skall släppas ut och in från hagen och skötas, skos och överösas med pengar, godis och evig kärlek.

 

  • Ridsporten är en av mycket FÅ sporter där män och kvinnor tävlar på samma villkor OCH där det är lika kul att se på oavsett kön på den som ”hästhoppar”. Alla vet att damhockey och damfotboll är aptrist att se på!

 

  • Som ”hästhoppare” kan man vara aktiv utövare nästan hela livet. Man börjar kanske i 4-5årsåldern och kan rida i världscupen efter normal pension. Hur många fotbollsspelare spelar Champions League efter 40?

 

  • ”Hästhopparen” som vann heter Rolf-Göran Bengtsson och har BLAND ANNAT ett OS-silver, ett EM-guld och leder världscupen. Som strössel på pannkakan kan jag informera er som lever under en sten att han är rankad som numero uno (NUMMER ETT) i världen! Vilka andra svenska idrottsutövare är rankade ettor i världen?

 

  • JA, det är synd att inte hästen fick priset men vad jag vet får priset endast tilldelas homo sapiens. Om det hade funnits ett pris för djur (djurringpriset?) så hade ingen varit gladare än jag om Ninja vann. En bra häst kommer ingenstans utan en bra ryttare och en bra ryttare kommer ingenstans utan en bra häst. En fotbollsspelare har endast sig själv och sitt lag att se till. Och han kan spela (nästan) lika bra fotboll i ett par skor från SparExtra för 59:90. Källa: Zlatan Ibrahimovic.

Så kom för FAN inte och säg att det inte är en sport, det är den mest tidskrävande och pengasugande sporten i världen och det handlar om ett evigt tålamod, slit, svett och tårar. Men det som håller oss ”hästhoppare” motiverade är samspelet mellan häst och ryttare, glädjen i ett samspel som ibland är så förbannat fint att det inte hör hemma i den här usla världen.

 

Roffes kommentar:

RGB om hånet efter Jerringpriset

(2012-01-19 00:06)

På gården i tyska Breitenburg berättar ”Roffe” om sin långa väg mot världstoppen, sin ovana att stå i rampljuset, och om hånen mot honom efter att han slagit Marcus Hellner i folkets omröstning. 
- Det är en av anledningarna till att jag flyttat ifrån Sverige, här i Tyskland är respekten och förutsättningarna för hästsporten helt annorlunda.

Det rapporterar Expressen.

Det är så tråkigt att det är så många i Sverige som inte fattar ett skit av vad ridsporten faktiskt innebär.


Kommentarer
Postat av: Fanny Jaensson

Söt blogg! Älskar headern, den ger ett sött intryck på en cool blogg!



Har det hänt något roligt idag?



Kram

2012-01-19 @ 19:56:06
URL: http://hovskrape.blogg.se/
Postat av: Emme

Så sant! Det är så tråkigt att det finns så många som inte tycker att ridning är en sport.

2012-01-19 @ 19:56:31
URL: http://elitdressage.blogg.se/
Postat av: Jeanette

Jag blir också otroligt provoserad av alla elaka kommentarer!

2012-01-20 @ 01:05:10
URL: http://jeeanette.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0